3.jpg

Yhteystiedot

Heinolan ilmailukerho ry
Telakkatie 3B2
18100 HEINOLA

Puheenjohtaja
Kari Heiskanen 040-7274851
kari_heiskanen@netti.fi

Sihteeri
Heikki Mäkikuutti 0400-767325
heikki.makikuutti@hotmail.com

Koulutuspäällikkö,lennonopettaja ja tarkastuslentäjä
Erkki Pennanen 040 8420 955
eki.pennanen@gmail.comHallinta

Varauskalenteri

Esitteet ja julisteet

A4-esite
A3-juliste

kentta

Lahti-Vesivehmaan lentokenttä (EFLA)

Kentän maa-alueen omistaa Metsähallitus ja sitä käyttää harjoitusalueenaan Puolustusvoimien yksikkö Hämeen Rykmentti. Näiden tahojen mielipiteillä ja ohjauksella on kentän kehittämisessä ratkaiseva merkitys. Ilmailun toimijoina siellä on toistakymmentä ilmailuyhdistystä, muutamia yrityksiä sekä yksityisiä lentokoneenomistajia. Kaikkiaan Vesivehmaalla toimii n. 770 ilmailun harrastajaa.

Päijät-Hämeen lentokenttäsäätiön johdolla kenttää on ylläpidetty vuodesta 1972 ja siellä on suoritettu vuosien mittaan suuria parannus- ja investointitöitä. Lentokenttä on hyvässä kunnossa. Vesivehmaa on Päijät-Hämeen talousalueen n. 200 000 asukaan ainoa lentokenttä. Kehittämistarve on edelleen suuri ja vaatii kaikkien tahojen yhteistyötä.

Lentokentän käyttäjillä ja toimijoilla on monenlaista tapahtumaa ja projektia. Niitä tarvitaan. Kuitenkin vastuu kentän käytöstä ja kehittämisestä on Päijät-Hämeen lentokenttäsäätiöllä. Se koordinoi kentän käyttöä ja hoitoa. Säätiöllä on sopimusperusteisesti koko vastuu kentän ilmailullisesta kehittämisestä ja käytöstä Metsähallituksen kanssa tekemänsä vuokrasopimuksen, kentän pitoluvan sekä ympäristöluvan perusteella.

Heinolan ilmailukerho ry: Telakkatie 3 B 2, 18100 HEINOLA