3.jpg

Yhteystiedot

Heinolan ilmailukerho ry
Telakkatie 3B2
18100 HEINOLA

Puheenjohtaja
Kari Heiskanen 040-7274851
kari_heiskanen@netti.fi

Sihteeri
Heikki Mäkikuutti 0400-767325
heikki.makikuutti@hotmail.com

Koulutuspäällikkö,lennonopettaja ja tarkastuslentäjä
Erkki Pennanen 040 8420 955
eki.pennanen@gmail.comHallinta

Varauskalenteri

Esitteet ja julisteet

A4-esite
A3-juliste

Lisää tiedote

14.06.2009 13:34

Koneiden vuokrauskäyttö

Tarkennuksia Heinolan Ilmailukerho ry:n käyttöluvissa olevien koneiden vuokrauskäytäntöön 6.6.2009 alkaen

Kerhon käyttöluvissa on neljä lentokonetta OH-CIP, OH-CFJ, OH-PCN ja OH-KST. Koneiden omistajat vastaavat niiden lentokelpoisuudesta ja riittävästä vakuuttamisesta. Vaurion sattuessa on vuokraaja velvollinen korvaamaan omistajalle kaskovakuutuksen omavastuuosuuden, mikä löytyy kunkin koneen vakuutustodistuksesta. Koneita vuokrataan vain kerhon jäsenille. Vuokraustoiminnan lisäksi koneita käytetään koulutus-, palolento- ja SAR-lentotoimintaan kerhon tarpeen mukaisesti.

Koneen vuokraajalla on oltava tyypit vuokraamaansa koneeseen. Ellei ole, voi hän suorittaa ne kerhon lennonopettajan toimesta. Epäselvissä tapauksissa vaaditaan tarkastuslento tarkastuslentäjän kanssa.
Samoin, jos on ollut lentämättä päällikkönä 90 vrk, on lennettävä yksin kolme lentoonlähtöä ja laskua tai koululento opettajan kanssa, ennen kuin voi ottaa matkustajia mukaansa.

Viime mainittua ilmailumääräystä on laajennettu nelipaikkaisten OH-CFJ, OH-PCN ja OH-KST koneiden osalta siten, että alle 150 tunnin lentokokemuksella vaaditaan koululento, jos ei ole lentänyt ko. koneella päällikkönä viimeisen 90 vrk:n aikana. Piper ja Cessna 172-koneet ovat eri tyyppejä, joten ne vaativat oman erillisen koululentonsa. Koululennon yhteydessä opettaja kuulustelee käsikirjan oleellisilta osin, kuten kuormauksen, lentoonlähtömatkan, maksimi sivutuulikomponentin, laskuharjoitukset maksimikuormalla, kaasuttimen imuilman lämmittimen käyttö jne. Koululento kuitataan oppilaan lentopäiväkirjaan.


Heinolan Ilmailukerho ry
Hallitus


21.04.2008 18:19

Tervetuloa

Tervetuloa Heinolan ilmailukerhon tiedote palstalle. Tällä palstalla näet yhdistyksemme tiedotuksia.


Heinolan ilmailukerho ry: Telakkatie 3 B 2, 18100 HEINOLA